Apa cu orez: un remediu natural cu beneficii neașteptate: proprietăți și mod de preparare

Apa cu orez

Apa cu orez este un remediu natural care a câștigat popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă sănătății. Acest remediu simplu și accesibil este folosit în tradițiile medicinale din Asia de secole, dar a devenit recent un subiect de interes în întreaga lume. În acest articol vom explora proprietățile și beneficiile apei cu orez, precum și modul corect de preparare pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ce este apa cu orez și cum se prepară?

Apa cu orez este un lichid obținut prin fierberea orezului în apă și apoi separarea apei de orez. Pentru a prepara apa cu orez, aveți nevoie de următoarele ingrediente și echipamente:

Ingrediente:

 1. 1/2 cană de orez (orez alb sau brun)
 2. 4-6 căni de apă, în funcție de preferința dvs. pentru concentrația apei cu orez

Echipamente:

 1. O oală
 2. O sită sau un filtru
 3. Un recipient pentru a colecta apa cu orez

Mod de preparare:

 1. Spălați orezul sub apă rece pentru a îndepărta orice impurități sau amidon în exces.
 2. Puneți orezul într-o oală și adăugați apa în funcție de preferința dvs. pentru concentrația apei cu orez. Cu cât adăugați mai multă apă, cu atât lichidul va fi mai diluat.
 3. Lăsați orezul să fiarbă la foc mediu până când devine moale. Acest proces poate dura aproximativ 15-20 de minute.
 4. După ce orezul este gătit, scoateți-l din foc și lăsați-l să se răcească puțin.
 5. Strecurați lichidul rezultat printr-o sită sau un filtru într-un recipient curat.
 6. Apa cu orez obținută este gata de folosit.

Proprietățile și beneficiile apei cu orez

 1. Apa cu orez este o sursă de nutrienți esențiali: Acest lichid conține vitaminele B, magneziu, fosfor și potasiu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.
 2. Calmează iritațiile pielii: Apa cu orez poate fi utilizată extern pentru a calma iritațiile pielii. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, poate ajuta la ameliorarea roșeții și a mâncărimii pielii.
 3. Benefică pentru digestie: Acest remediu poate ajuta la calmarea stomacului și a intestinelor. Se crede că apa cu orez are proprietăți anti-diareice și poate ajuta la reducerea disconfortului gastric.
 4. Ajută la hidratare: Apa cu orez este o băutură hidratantă și poate fi utilă în situațiile în care este necesară rehidratarea rapidă a corpului.
 5. Sursă de energie: Datorită carbohidraților săi, apa cu orez poate oferi o sursă rapidă de energie. Acest lucru poate fi util în perioadele de oboseală sau epuizare.
 6. Benefică pentru piele: Apa cu orez poate fi folosită ca tonic facial sau ca ingredient în măști de față pentru a hidrata și tonifia pielea. Se crede că poate contribui la menținerea unei piei sănătoase și strălucitoare.
 7. Potențial anti-îmbătrânire: Unele cercetări sugerează că antioxidanții prezenți în apa cu orez pot ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii și la menținerea elasticității acesteia.
 8. Benefică pentru păr: Apa cu orez poate fi folosită pentru clătirea părului pentru a-l face mai strălucitor și mai ușor de gestionat. Se crede că ajută la întărirea părului și la reducerea căderii acestuia.

Cum se utilizează apa cu orez

 1. Consum intern: Puteți bea apa cu orez ca atare sau o puteți dilua cu apă, în funcție de preferința dvs. Este recomandat să beți acest lichid în timpul zilei pentru a vă bucura de beneficiile sale.
 2. Aplicare externă: Pentru a folosi apa cu orez în scopuri de îngrijire a pielii, o puteți aplica pe piele folosind un tampon de bumbac sau puteți adăuga apa cu orez într-un pulverizator și o puteți pulveriza pe față. Lăsați să se usuce și clătiți cu apă caldă.
 3. Clătirea părului: După spălarea părului, clătiți-l cu apa cu orez pentru a obține un păr mai strălucitor și mai sănătos.

Apa cu orez este un remediu natural cu numeroase beneficii pentru sănătatea și frumusețea corpului. Este ușor de preparat și poate fi folosit atât intern, cât și extern.

Cu toate acestea, este important să rețineți că apa cu orez nu înlocuiește tratamentele medicale și nu trebuie să fie folosită ca unica formă de tratament pentru problemele de sănătate grave. Înainte de a începe orice tratament sau regim nou, este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist medical pentru sfaturi și orientare adecvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *